High School in de USA

Thanksgiving Thunderstorm

Wat is het beste weer om gewoon lekker binnen te zitten, football te kijken en te blijven eten totdat je echt niet meer kan? Juist, dat is regen. Uiteraard had moeder natuur hier in het altijd zo zonnige Southern Illinois gehoor aan gegeven. Op het moment dat thanksgiving aanbrak, mochten we ook een heuze thunderstrom verwelkomen. Ik denk dat het water met zo'n 5inch per half uur uit de lucht kwam, helemaal zeker ben ik namelijk niet; Chris was zo verheugd met dit water dat hij om de zoveel tijd de stand kwam melden. Ik heb de tijd niet bijgehouden, maar ik denk dat 1 quarter van de footballwedstrijd wel ongeveer een half uur duurde..

Aangezien thanksgiving een dag is die je bijna wel met je familie moet doorbrengen, kon het natuurlijk ook niet ontbreken dat de broer van Judy overkwam vanuit Chicago samen met zijn vrouw en zoon. Na het thanksgivingdiner, dat al om 3 uur in de middag plaatsvond, wat het natuurlijk niet over met het eten. Maar dat ging zo'n beetje ook de hele dag door. Ik heb niet meer gegeten dan op een normale dag, des te meer bleef er over voor Scott (zoals de broer van Judy heet) en Richard (zijn zoon); die met z'n tweeën ongeveer een kalkoen hebben gegeten en nog een half varken. Scott deed me trouwens ook erg veel aan iemand denken, misschien kwam dat door vragen als: 'You know how to play pool? Want to play for money?', 'You know something about football? Wanna bet?' en 'You know how to play poker? Want to play for money?'. Bernice vond het wel leuk, wat als gevolg had dat ze om de 5min weer langs kwam lopen op weg naar haar kamer om wat geld te halen; ach, ze heeft die dag zoveel beweging gehad die ze in een jaar nog niet zou hebben gehad.

De dag na thanksgiving is de alom bekende 'Black Friday'. Wij gingen ook maar in de lijn staan aangezien we hier nu toch zijn en wij natuurlijk de echte Amerikaanse cultuur willen zien. De meeste winkels gaan om 5am open, maar er stonden al mensen te kamperen een dag van tevoren. We stonden er zo rond 3am, wat dus betekende dat we zo'n 2 uur moesten wachten in de kou; en het was koud. Gelukkig was deze uitputtingsslag niet voor niets, we zijn op het nieuws gekomen. Dat was onze 'Black Friday'.

Deze week stond ook in het teken van het 'Turkey Tournament' voor het Vienna Varsity Basketballteam. Ze speelden deze week 5 wedstrijden, waarvan ze er 4 hebben gewonnen. Aangezien ze vorig jaar in het hele jaar 3 wedstrijden hebben gewonnen; is dit natuurlijk een hele prestatie. Ik hoop dat het wat beloofd voor het komende seizoen.

Komende week is het voor het eerst in tijden dat ik weer 5 dagen naar school moet, volgende week is homecomingweek, dan hebben we nog 1 weekje en dan is het alweer kerstvakantie!

Tot snel!

Petra

Leuk hoor en dat is toch goed, 4 van de 5 wedstrijden winnen. Ik zat om 12uur in de rij met 3 van mijn hostcousins, haha. En het was natuurlijk superkoud (-3C)

lol lol lol

De opbrengst van black friday staat niet vermeld :(

Erik

Misschien was er geen opbrengst? :P

Melissa

Je schrijft echt super leuk!

Petra

Het heeft wel gesneeuwd, maar dat was natte sneeuw, een totaal van 2 uur en bleef dus niet liggen. Balen, want ik wil een witte kerst!
Ja, ik heb mijn finals nog maandag en dinsdag, dus ik moet nog naar school. Ik vind het niet erg, want we zijn dus halve dagen vrij en erna doen we christmasparties. En ik zit dus niet alleen thuis (hostouders moeten werken) 2 weken lang!