High School in de USA

"Do they have dogs in the Netherlands too?"

Deze week leek aanvankelijk een rustige, misschien ietwat saaie, schoolweek te worden. Niets was minder waar. Het huiswerk was meer dan normaal, er waren weer wat wedstrijden door de week (waar we natuurlijk niet kunnen ontbreken) en als klap op de vuurpijl hadden we deze week een GROTE us government test. Ik begin maar gewoon waar ik vorige keer eindigde; de film.

Die zondag ging ik met een groepje naar 'Easy A', een film met de Amerikaanse high school toch wel in de hoofdrol, althans voor ons dan. Erg leuk om nou eens van Amerikaanse tieners te horen hoe zij omgaan met al die vooroordelen die buitenlanders (althans de buitenlandse tieners!) ontwikkelen door films als American Pie of Van Wilder, en nu dus ook Easy A; maar ze weten natuurlijk wel beter, dat soort dingen gebeuren hier niet! *ahum* De film was verder ook erg grappig. Daarna zijn we nog even wat gaan eten bij Ryan's, een Amerikaans buffet-restaurant. Er leek zo op het eerste gezicht aardig wat keus te zijn, dat viel echter tegen toen ik doorhad dat zo'n 50% van de ruimte ingevuld werd door de toetjes. Per slot van rekening zie je dan ook nog een Amerikaan z'n bord vullen met ijs, iets wat bij mij een 'Yankee Doodle klassenuitje' deja-vu opriep, alleen at hij z'n bordje wel leeg.

Maandag na school was de Junior Varsity game, waardoor we een korte training hadden (als je het al een training kon noemen). We deden een half uur lang estafette sprint met totale bepakking, vreemd genoeg eindigde het elke keer in een gelijk spel. Dinsdag was het weer volleyballdag, wat toch wel erg leuk is om naar te kijken. Een van de exchange students hier in de regio speelde bij het andere team, maar die kwam niet in het spel voor. Helaas verloren de 'Lady Eagles', maar dat bedierf de avond niet, zoals altijd was het weer erg gezellig. De rest van de week stond wel in het teken van de US government test. Government is één van de weinige AP classes hier, wat dus inhoud dat het je een voorsprong geeft wanneer je naar de universiteit gaat, een klas met niveau dus. Overigens heeft iedereen in die klas ook al US History gehad, wat je een enorme voorsprong geeft, grappig was het dus dat nou net ik het hoogste cijfer mocht halen; mijn week was in ieder geval goed.

De week qua football stond in het teken van de wedstrijd die gewonnen MOEST worden. Ze hadden net als ons nog geen wedstrijd gewonnen. Daarnaast werd dit team gecoacht door een idioot als we Coach Rude mogen geloven, hij wilde dus in ieder geval winnen. Dat was zeker op de trainingen te merken, als er iemand gebrand was en energie over had dan was het Coach Rude wel. De man die op z'n 62ste met training geven nog meer calorien verbrand dan de gemiddelde footballspeler hier in een wedstrijd. Onze defensie werd letterlijk 'gedrilled'. Ook leuk dat ik, samen met een paar andere running backs, voor levende hitbag mocht spelen. Resultaat: na 2 dagen zag ik bont en blauw en mocht ik van geluk spreken dat ik nog geen last had van bloedarmoede door de vele wonden op mijn armen. Op school kan je daarmee niets anders krijgen dan respect, Mission Accomplished; dat had ik nodig! Tegen de tijd van het typen van deze blog is alles al weer aardig weggetrokken, op een gigantische blauwe plek na. Gelukkig heeft het z'n vruchten afgeworpen, want we hebben de wedstrijd gewonnen met 22-38!

Gisteren (zaterdag) werden Robert en ik opgehaald door Aaron en Dillon, ze hebben 2 4-wheelers (quads) en zouden ons wel even rondrijden door het bos hier. Nou de natuur hier is weer een beetje mooier geworden. Aan het eind van de rit was ik weliswaar geshaked, volledig bedekt met modder en voelde ik mijn zitvlak niet meer, het was enorm geslaagd. We hebben een tour van zo'n 4 uur gehad naar plekken die je dus echt nooit te zien zult krijgen op enig ander vervoermiddel. Vandaag was het dan schoonmaak dag, want woensdag komen Chris' ouders hier even een paar dagen logeren, ze zijn namelijk op weg naar Florida. Dat betekent dat iedereen een verdieping kiest en schoonmaakt. Ik deed de basement maar, na 2 uur stofzuigen had ik zoveel oude, dode beesten opgezogen dat ik denk dat een archeoloog er een museum mee zou kunnen inrichten. Verder was het een fijne, luie zondag; het regent buiten en binnen is het lekker gezellig. Ik ga nu heerlijk eten en dan horen jullie volgende week wel weer van me!

Tot snel!

Eline

Leuk, Erik! ^^ Je titel is geniaal trouwens. Post je nog eens een keer wat nieuwe foto's? :)

Liefs!

Lol lol lol

vet man! die quads wil ik ook altijd nog een keer doen

Frederiek

Heel leuk Erik!, maar nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig wie Lol lol lol is?
Je mag ook wat foto's van je beschadigde lijf plaatsen!Dat wekt hier ook bewondering en ontzag op.

jorte

LEUK!

jorte

Enne, ik ben het met je mama eens, halfnaakte foto's van uw sexy body zijn altijd welkom.

(grapje)

Friso Nijboer

hey erik, werd aangespoord door je vader om nog ens wat te posten als ik tijd had en ja je weet het time is always the issue als je student bent!( En raad ens hoe veel vaker ik nu op jorte's kamer ben geweest dan jij) Eigenlijk heb ik niet zo veel te vertellen, alleen dat ik het druk heb om bij te poten bij al die overgemotiveerde duitsers ent valt niet mee...
But enough from my part. I'll be back and keep up them stories!