High School in de USA

"So... Dutch is your native language?"

De oplettende lezers hadden het natuurlijk al lang door, vorige week was er geen blog. Dit kwam omdat ik het veel te druk had, veel te druk met niets doen, want dan mag ook wel een keertje. Afgelopen vrijdag waren de eerste evaluaties van de zogehete grades, het schoolsysteem mag dan verschillend zijn, de gedachten 'nog even wat cijfers verzamelen voor de rapporten' niet. Dit, in combinatie met de non-stop CITO luistertoets Engels, zorgt er toch wel voor dat zo'n 3-daags luierweekend voor één keer niet saai is.

De schoolweek voor het Laborsdayweekend was niet de meest speciale, hoogtepunt was toch wel PE, waar ons team het weekelijkse 'Ultimate Frisbee tournament' heeft gewonnen, de prijs? Een vrije dag (alleen voor PE welteverstaan). Het weekend stond in het teken van de eerste thuiswedstrijd van de Eagles, waar wel het een en ander voor geregeld moest worden. Amerika is een land van tradities, en zeker als het op sport aankomt. Dit is het eerste seizoen dat ze thuiswedstrijden kunnen spelen, en daar hoort natuurlijk wel een traditie bij! Thuiswedstrijden zijn op zaterdag om 1uur 's middags, om 9uur 's ochtends komt iedereen bij elkaar in de kerk en wordt er een verhaal voorgelezen die betrekking heeft op de situatie, vervolgens het gebed en dan wordt er gezamelijk ontbeten. Om 10uur is dit zo'n beetje afgelopen, gaat iedereen naar school toe om dan gezamelijk nog zo'n 2uur tijd te doden. Vervolgens dan toch eindelijk naar het veld met de schoolbus (school en het veld liggen zo'n 2/3 kilometer van elkaar vandaan).

Helaas ging de footballgame van 4 september niet door, dit had toch wel een tragische oorzaak. Een groep jongens van het andere footballteam gingen naar een wedstrijd in de buurt kijken op vrijdagavond. Op de terugweg zijn ze betrokken geraakt in een auto-ongeluk. De bestuurder van de auto, de starting quarterback van de tegenstander, had twee botbreuken. De andere inzittenden hadden botbreuken en inwendige verwondingen. De andere auto had twee inzittenden, 16 en 18 jaar, allebei zijn dood. Dat de wedstrijd dus werd afgelast is niet verwonderlijk, dat ze zo'n beetje dezelfde dag nog de nieuwe datum hebben gekozen wel (3 dagen later; maar 'life goes on'... Later die week werd bekend dan de auto met de twee inzittenden op de vlucht was voor de politie en dat ze allebei dronken waren. Ik heb die zaterdag maar besloten om Judy te helpen met het gras te maaien, 4 uur zitten schudden op dat ding voor het halve terrein, wat een werk! De vrijdag voor de footballwedstrijd zijn we, Robert en ik, trouwens nog naar de film gegaan met Judy en Chris. Alvorens we het domme vermaak van Stallone en co. in 'The Expendables' mochten aanschouwen zijn we eerst nog gaan eten een Chinese Buffet restaurant. Nou, zoiets vind je dus niet in Nederland. Het woord 'Chinese' betekent hier alleen nog dat het beheerd wordt door een groep Chinezen, want ze hebben werkelijk alles. De keuze is overweldigend en voor minder dan 12 dollar per persoon kun je onbeperkt eten en drinken. De maandag, Laborday, ben ik samen met Judy dan nog maar even naar de Walmart geweest om weer met 2 karrevrachten boodschappen huiswaarts te keren...

De dinsdag na dit weekend was natuurlijk mijn verjaardag! Het leuke van een kleine school is dat zo'n beetje iedereen weet dat je jarig bent. Feliciteren doen ze allemaal, net als de leeftijd vragen. Wanneer je je leeftijd van 18 jaar zegt, kun je 2 dingen verwachten. Bij de jongens is de eerste reactie 'stripclub!' of 'sexshop!', bij de meisjes is dit iets fatsoenlijker 'What can you do when you're 18 in the Netherlands?'. Grappig dat er ook iemand anders 18 werd op precies dezelfde dag. Verder wil ik hierbij ook iedereen bedanken die een kaartje heeft gestuurd, ze zijn (gelukkig) niet allemaal op tijd aangekomen zodat ik me niet alleen 31uur jarig voelde, maar eigenlijk een hele week lang. Verder is hier een verjaardag niet heel groot (alleen schijnen kinderen hier rond hun 10de jaar Blackberries van hun ouders te krijgen) op het eten na dan, je mag namelijk kiezen wat er die dag gegeten wordt; en daar wordt dan genoeg van gemaakt voor de hele week! Vandaag was ook de inhaalwedstrijd, de snelle rekenaars (Kelvin?!) hadden dit natuurlijk allang berekend, 4 + 3 is immers 7. Deze thuiswedstrijd werd gespeeld tegen Fairfield, wat volgens Coach Rude het beste team van de conference was. En als Coach Rude het zegt, dan is het waar. Bij rust stond het 8-8, iets wat tot op de dag van vandaag nog door iedereen besproken wordt, de eindstand was helaas 8-24 in het voordeel van Fairfield. Na deze wedstrijd hadden we weer 3 dagen om ons weer op te laden voor de volgende wedstrijd, tegen Sesser-Valier, en hoe kan het ook anders, volgens Coach Rude was dit het op één na beste team! Eindelijk kon er dan tenminste wel de zaterdagtraditie ingezet worden, helaas werd ook deze wedstrijd verloren, dit keer met 12-20 (in de rust stond het 6-6, ironisch niet?).

Vrijdag waren ook de midterm evaluations, erg veel aandacht werd er niet aan besteed. Van de meeste docenten kreeg je een uitdraai met je cijfers (of eigenlijk je letter). Erg veel hoef ik er niet over te vertellen, aangezien het nogal eentonig is. Ik zal ook eens proberen of ik een paar van die tests en wat huiswerk in kan scannen en kan uploaden, dat is wel grappig denk ik. Verder durven nu steeds meer studenten wat vragen te stellen, wat meestal ontzettend grappige vragen zijn. De meest gestelde vraag van de afgelopen weken staat in de titel...

Ik vind het wel weer genoeg, deze vrijdag is er weer 11:30 dismissal, wat betekent dat elke les weer 15min. duurt. Hoe ze dan dan weer gaan invullen is me een raadsel, maar ik zie het allemaal wel. Tot snel!

Frederiek

Hoi lieverd, altijd leuk om weer iets van je te lezen. Je maakt genoeg mee om iets over te schrijven, in ieder geval meer dan wij hier. Dus probeer dit maar weer 1x per week te doen(ook goed voor je nederlandse schrijfvaardigheid)